27.12.2013 г.

Повече информация за курсът по дизайн и реклама

Уважаеми колеги,

Поради много запитвания се чувстваме длъжни да опишем по-подробно това, което можете да получите в нашия комплексен курс по дизайн.

Първо този сайт е просто информативен и целта му е, ако някой забрави телефона или му стане мъчно за времето на учене отпреди, да влезе и да си спомни прекрасните мигове. От гледна точка на бизнеса, този сайт въобще не е нужен на курсовете, първо защото ги правя за удоволствие, и второ защото те се рекламират от уста на уста. "фалшивите копия" на този проект в България, които копираха текстове от тази програма, с техните "прекрасни" сайтове, са за балъци, които се радват на картинки ::))). С времето моето хоби да преподавам стана и сериозен ангажимент. Този сайт е за истинските учащи. Затова той няма да има "прекрасен" вид с уникални флашове и слайдери, защото ние учим, не си играем и не заблуждаване клиента, че курсове са яки поради огромния слайдер или друго. Разбирате ли?

Историята на тези курсове започна прези зимата на далечната 2006 година, преди това обучавах само индивидуално, защото още нямах смелост за масови курсове. Масово курсовете се популяризират от 2006 годиная като започнахме първо с Пълен курс. Достъпната цена и качеството станаха причина са спонтанната реклама от уста на уста. Въпреки, че не винаги желаещите се натъкват първо на сайта, а все по-често на телефона, все пак е добре да е описано, какво точно се прави в този курс. Програмата я има тук в блога, но поясненията са важни за всички ни. С пренебрежение към цялата наука за маркетинга, където всички умове и маркетинг-гурота съветват как трябва само да се възхвалява продукта или услугата, то ние сме на мнение, че трябва да се казва реално какво се получава при завършването на този дву- месечен курс.

Та така. Пълният или още Комплексният курс по дизайн няма статут на висше учебно заведение. В България, по наша информация има само няколко учебни заведения, в които можете да се обучавате в тази професия и да получите серитфикат във вид на диплома. Има няколко учебни центрове, в които могат да се получат документи за част от професията. Другият модел е да се преподават и части от възможностите на издателските програми или отделни програми.

Но нека да Ви споделим с какво е по-различен този курс.
Пълният курс по дизайн дава възможност за обучение не само за възможностите, които предлагат програмите, но и в тънкостите за работа. Във хода на работа установихме, че не е добре да се учи всеки софтуер отделно. .
 Правим демонстрационен урок в рамките на един час, в който вие преценявате дали това е за вас. В случай, че все още се колебаете можете да посетите урок в група, която в момента се обучава. При започване на курса се попълва една регистрационна форма, в която просто вписване две имена, телефон е други такива за целите на маркетинга. Прави се календар на занятията, за да се знае кой-кога ще идва.
Кратко експозе и нагледни материали - списания, всякакви рекламни материали и други печатни и видео материали са нещата, с които стартираме курса. Представяме пред вас всички видове медии, които ще изучаваме и започваме работа. Обикновено вземаме 2 учебни часа
заедно преди да си дадем почивка. Идеята е всеки да споделя своите интереси в графичния дизайн, за да вземем решение от къде е добре да започнем. Курсът има програма и тя се следва както е описано в сайта.
Като деца, а и като по-възрастни, всички обичаме да рисуваме или да моделираме, затова започваме със Фотошоп. Изучаваме всички инструменти, палитри и функции на програмата. Изучаването на всеки софтуер става с упражнение и повторение на действия.
Най-важното е, че програмите се изучават комплексно. След като се вземе определен обем от материала за Фотошоп, започваме паралелна работа с Фотошоп и Индизайн. Постепенно към тях прибавяме и Илюстратор, Корел и др. Концепцията за комплексно преподаване на материала за всички тези програми сама по себе си е доста смела. Незнам за друг подобен курс. Поради тази причина е задължително да имате предварително, познания и опит с компютри, интернет, и-мейл и други ИТ неща. Комплексната работа с всички програми има за цел да Ви помогне да вземете решение, в каква област бихте се специализирали - външна
реклама, сувенирна реклама, списания, вестници, уеб дизайн, или просто фреймуърк. Изучават се повечето видове печат както и изискванията за всички тях. Работим упражнения за създаване на опаковки и реално се научавате да създавате такива по ваш избор. За всеки случай учим как се създават форми за печат с въртене, тумбене и обръщане. Задължително учим наука за цвета, метамерия, абсолютно черно тяло, пантони, частично и цялостно лакиране и управление на цвета с различни уреди, както и цветни проби. За удоволствие учим как се създават банери, векторни изображения на хора например, он-лайн презентация, автоматично обработване на стотици изображения по определени критерий, загатваме фотография и работата с формати като .NEF и .RAW, създаване на скриптове, шрифтове, генериране на QR кодове, баркодове и др.

Какво трябва да знаете относно концентрацията на знания и умения след завършването на курсът, както и възможностите след него?
1. трябва да знаете че, можем да ви научим на това, което знаем към момента. Така, че и ние искаме да се учим от Вас. Всички идеи и предложения са добре дошли. Дори е задължително - да проявявате инициатива и да давате предложения!
2. този курс няма да ви направи нинджи по графичен дизайн. Какво имаме в предвид: неочаквайте да сте супер бързи в това, което правите с програмите. Бързината се изработва с работа по различни проекти и с поне 5-6 месеца дейност. Имайте търпение към себе си
и към медията, която създавате. Винаги казваме - когато сядате зад компютъра най-важното е спокойствието и вътрешната увереност. В работата с толкова много упражнения в курсът, наистина ще добиете самоувереност в направата на медии от най-еразлично естество.
3. Не си носете вода, кафе и чай защото има. :) Към момента курсовете се провеждат в четири зали, които ползваме под наем.
4. издава се удостоверение за завършен курс, което няма тежест на сертификат за професия. Засега!
5.за всички завършили курсът се организират различни безплатни уоркшопове, семинари и други, с хора от бизнеса - мениджъри от различни фирми, свързани с визуална комуникация и реклама, преподаватели, фотографи и художници.
6. организират се различни забавления.
7. Може да Ви се съдейства за създаване на ваше портфолио. Как става това: След завършване Ви се предлага да работите за някоя известна или добра фирма, която да ви дава проекти за работа он-лайн, без да ви се заплаща първият месец. Така Вие ще можете да създадете ваше реално портфолио.
8. посещаваме печатница, рекламно студио и издателство за книги, когато се съберат повече хора, обикновено това става 3-4 пъти годишно с всички завършили. На място се запознавате с машините за печат, изискванията и др. Там трябва да задавате въпроси и да изпъквате, защото това създава впечатление.
9. с всички запазваме контакт и приятелски взаимоотношения! Всеки, който завърши курсът и открие проблем в своята работа, винаги може да се обади за да се срещнем, за да изгладим проблема. Поддържаме постоянен контакт с всички по и-мейл, така че в рамките на деня може да Ви се съдейства и он-лайн.

Всичко това в един уникален ПЪЛЕН КУРС ПО ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН

Това е всичко, на което засега можем да Ви научим.
Този текст не се получи точно като реклама на курса, но в случая е важно да имате реална представа какво точно се изучава!

Пожелаваме успех на всички Вас и благодарим за вниманието!


За записване: 0893 688 910